Vad kan re:form göra för dig?

Söker du en förändring i livet? Då kanske re:form kan vara något för dig!

Vi på re:form vänder oss till dig som vill ha en förändring i din livssituation. Du kanske har ett förflutet med till exempel kriminalitet och/eller droger och vill lämna det livet. Eller så vill du bara ha en förändring eller nystart. Då är re:form ett mycket bra alternativ för dig! Här kan du i lugn och ro få stanna upp och tillsammans med oss göra nya val i livet, vilket gör att du kan få förändring och ett helt nytt liv.

Vårt syfte är att hjälpa människor vidare, människor som av olika anledningar behöver hjälp på vägen för att lämna det gamla livet och som behöver struktur på tillvaron. Som ett led i detta erbjuder vi arbetsträning och praktik. Under hela placeringen på re:form får du handledning och praktisk arbetsledning. När du är på re:form vill vi utgå från dina individuella behov och tillsammans med dig skapa bästa möjliga förutsättningar för förändring. Vi följer naturligtvis upp hur det går.

På re:form kan vi erbjuda dig lösningar med olika innehåll. Grundläggande är att du vid din placering hos oss får en plats tilldelad i något av våra arbetsområden. Tillsammans med placerande myndighet kan vi skräddarsy en plats för dig och erbjuda dig ett innehåll som för det möjligt för dig att ta steg mot ett värdigt liv i framtiden. På re:form har vi second hand-butik, lagerjobb, vaktmästeri samt en professionell bilvårdsanläggning.

På re:form jobbar vi även aktivt med friskvård och fysisk träning. Vi tror att kropp och psyke hänger ihop och påverkar varandra. Vi samarbetar med Actic Eyrabadet för gymträning och relax. Det finns också utrymme för löpning, promenader och simning. Dessutom försöker vi ordna några gemensamma friskvårdsaktiviteter varje år. Vi kan även erbjuda samtalskontakt samt möjlighet att delta i Mellringekyrkans Alphagrupper (Alpha är en grundkurs i kristen tro som ger möjlighet att utforska meningen med livet).

Det vi förväntar oss av dig som är intresserad av att komma hit till re:form, är att du verkligen vill komma hit. Att du har tagit ett beslut om att lämna din gamla livsstil bakom dig och vill ha en förändring. Vi förväntar oss inte att du ska vara helt färdig med alla dina val, utan vi vill hjälpa dig att ta steg på vägen mot ett värdigt liv med nytt innehåll.

Om du tror att re:form kan vara den plats som kan hjälpa dig vidare i livet är du välkommen att höra av dig till oss! Du kan också kontakta din handläggare på antingen Arbetsförmedlingen, Kriminalvården, Socialtjänsten eller Försörjningsstöd. Tillsammans hittar vi en lösning som passar just dig och din livssituation.